Hou het simpel

 
Beste vriend,
 
Hou het simpel.
Leven met God is niet moeilijk.
Je hoeft niet de bijbel van achter naar voren te kennen, of je voor te staan op je geloof.
Nee, niets van dit alles.
Je doet God al een geweldig plezier door niet jezelf in het middelpunt van de belangstelling te plaatsen maar een ander.
Een simpel voorbeeld om mee te beginnen.
We hebben allemaal wel eens een hekel aan een of ander klusje.
Wij noemen hier afwassen, strijken, stofzuigen, de tuin doen, boodschappen doen, vul zelf de lijst maar aan met de klusjes waar jij een hekel aan hebt.
Als je nu zo'n klusje doet en het gevoel laat binnen komen dat je er eigenlijk geen zin aan hebt, dan betrek je het klusje op jezelf en wordt de tegenzin bij iedere volgende klus groter en groter.
Als je nu de volgende keer eens denkt aan God en aan alle goede dingen die je al van Hem gekregen hebt.
Bijvoorbeeld een goede gezondheid, een goede baan, een prachtig huis etc. en je denkt daaraan als je de vervelende klus doet, dan lijkt het wel of de klus veel minder vervelend wordt.
Je kunt ook de vervelende klus voorstellen als een bos bloemen, die je uit dankbaarheid aanbiedt aan God, jouw Schepper.
Het mooie gevolg van deze actie is, dat de vervelende klus, bijna als vanzelf, uitgevoerd wordt.
Nog sterker wordt het als je de vervelende klus aanbiedt aan God en tegelijkertijd denkt aan jouw kinderen die het moeilijk hebben, of die zieke vriend, vriendin of familielid.
Voortaan doe je de vervelende klusjes fluitend, breng je boeketten bloemen naar God en help je door je gebed en gedachten een ander mens.
Jezus zegt: "alles wat je aan de minsten der mijnen hebt gedaan heb je voor Mij gedaan".
Daarmee doe je God en jezelf een groot plezier.
 
In het teken van het Kruis licht de overwinning.
 
De Witte Ridders.